The expert in anything
Was once a beginner

IT-traineeship

Gaat jouw hart sneller kloppen bij de gedachte dat je meehelpt op het gebied van integratie vraagstukken en oplossingen. Dat je op basis van data analytics onderzoekt hoe je bedrijfsprocessen kunt verbeteren of jezelf bezig kan houden met de nieuwste tech innovaties. Dan zit je bij ons goed! Want via het IT-traineeship van Axxius kan je aan de slag in de uitdagende wereld van IT. Na het succesvol afronden van het IT-traineeship van Axxius kun je starten in de functie van Data engineer, DevOps engineer,  Cloud engineer of Integratie engineer. 

Past het IT-Traineeship bij jou?

 • Heb je een hbo- of wo-diploma op zak?
 • Heb je affiniteit met IT en enige ervaring met programmeren?
 • Ben je communicatief vaardig en kan je goed samenwerken in teamverband?
 • Heb je ambitie, persoonlijkheid, bezit je een halfglas vol mindset en ben je leergierig? 
 • Wil je jezelf continue blijven ontwikkelen t.b.v jouw carrière?

Combinatie van werken leren

Zodra je met het IT-traineeship start, volg je een intensieve opleiding van enkele maanden, afgestemd op jouw kennis en ervaring. Daarnaast behaal je erkende certificaten. Na het traineeship gaan we samen met jou kijken bij welke van onze klanten jij past. Axxius heeft een groot netwerk van tientallen toonaangevende bedrijven waar jij geplaatst kan worden.

Het verdere opleidingstraject vindt ‘on the job’ plaats. Hierbij wordt je gekoppeld aan jouw persoonlijke senior IT-professional die je bijstaat bij de verdere ontwikkeling van je carrière. Ook als je huidige opleiding verband heeft met een bèta-studie en jij de juiste motivatie en analytische skills bezit, dan mag je bij Axxius gewoon solliciteren voor ons IT-traineeship.

Wat kun je van het traineeship verwachten?

“If it doesn’t challenge you, it won’t change you.” 

Klaar voor een carrière in de IT?

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan en te werken aan jouw carrière in de IT? Wil je ontdekken hoe het is om via Axxius te werken bij beursgenoteerde bedrijven? Zorg er dan voor dat je jouw CV en motivatie opstuurt naar Axxius zodat wij een eerste gesprek met jou kunnen inplannen. 

Geen acquisitie gewenst van mogelijke werving en selectiebureaus.

Wie zijn wij?

Axxius is opgericht in 1997 en richt zich vanaf dat moment op het bouwen, ontwikkelen en beheren van integratie omgevingen. Inmiddels zijn we topspecialist op dit gebied. Dagelijks wordt er geïnvesteerd in de kennis van onze specialisten om onze klanten volledig te ontzorgen. Om dit te bereiken is onze strategie gebaseerd op drie pijlers: kwaliteit, samenwerking en groei.

IT-Traineeship

Wat kun je van Axxius verwachten?

 • Coaching en begeleiding t.b.v jouw persoonlijke ontwikkeling
 • Professionele en persoonlijke benadering
 • Een betaald IT-traineeship (salaris vanaf de eerste dag)
 • Intensieve opleiding met het behalen van erkende certificaten
 • Gezellige werksfeer met enthousiaste collega’s
 • Kortom, een mooie start als IT-professional in een functie bij een opdrachtgever die bij jou past
IT-Traineeship

Contactformulier

Ervaringen van onze trainees

 • Tijdens het Axxius’ IT-traineeship ben ik het traject aangegaan om mijzelf te ontwikkelen tot Data Engineer. In het begin van mijn traineeship bij Axxius heb ik mij gericht op Splunk en ELK. Door mij op in eerste instantie op deze monitoring tools te richten, heb ik ook meer geleerd over data-analyse en het grotere geheel van de infra hierachter. Zo was ik in staat om de processen te overzien, met verschillende technologieën te werken en met resultaat dat ik dit ook aan anderen kon overbrengen. Zo heb ik ook geleerd hoe ik een root-cause analyse kan uitvoeren om een helder beeld te krijgen waar een systeem mogelijk faalt, en hoe dit in het vervolg te voorkomen is. Het traineeship was een zeer waardevolle opstap voor mijzelf als young-professional.

  Roelof
  Data Engineer
  Financiële instelling
 • Het fijne van het traineeship van Axxius is dat het rekening houdt met jouw studie achtergrond en IT-kennis.  Zodoende is er voor iedereen een passend traineeship aan te bieden. Ik heb mijn traineeship dan ook niet alleen ervaren als een uitdaging, maar ook als een periode waarin ik volledig de ruimte kreeg om mij zelf verder te ontwikkelen op het gebied van Middleware.

  Soufian
  Middleware en integratie specialist
  Financiële dienstverlening
 • Het traineeship van Axxius is mij goed bevallen! Samen met de andere trainees was het traineeship erg afwisselend en uitdagend. Ik verwachtte een uitdagende tijd, waarin ik het uiterste uit mijzelf moest halen met behulp van ondersteuning van verschillende begeleiders, dit is zeker gelukt. Zowel vakinhoudelijk als op professioneel gebied heb ik mij verder kunnen ontwikkelen. 

  Jelle
  Cloud integratie
  Overheid
 • Na mijn opleiding ben ik gestart in het traineeship van Axxius. Het is een mooie opstap geweest in mijn carrière, waarin ik de slag heb kunnen maken tot middleware integratie specialist. Het traineeship was intesentief, leerzaam en een echte uitdaging. Als trainee ben ik altijd zeer gerespecteerd, en juist dat waardeer ik aan Axxius.

  Remy
  Middleware en integratie specialist
  Financiele dienstverlening