Docker

Wat is Docker?

Docker heeft als doel om de packaging en delivery van een applicatie te versnellen en te vereenvoudigen. In een Docker-container worden de applicaties van elkaar geïsoleerd om conflicten te mijden en de beveiliging te verbeteren. Dit open source-project heeft een revolutie teweeg gebracht in de applicatievirtualisatie.

Docker

Ontwikkelingen in de markt

Infrastructuren en architecturen van je systeem of netwerk worden steeds complexer en ingewikkelder, waardoor het voor ontwikkelaars steeds moeilijker wordt om goede software te testen en te ontwikkelen. Voor beheerders is het belangrijk dat zij de skills en knowhow bezitten en blijven ontwikkelen. Daarentegen verwacht ‘de markt’ dat het uitrollen en releasen van (nieuwe) software steeds sneller gaat.

Voordeel van het gebruik van Docker

Met Docker kan de gebruiker (vaak het DevOps en CI / CD team) applicaties gemakkelijk in een Docker-container plaatsen. In een container zijn applicaties onafhankelijk van elkaar opgeslagen en beïnvloeden elkaar niet, hoewel ze hetzelfde besturingssysteem gebruiken. Met Docker is een snelle en betaalbare levering van web- en cloud gebaseerde applicaties mogelijk, vooral waardevol in organisaties die een hybride of multi-cloudomgeving gebruiken. Dit heeft een voordeel tijdens het ontwikkelen, testen en tijdens de implementatie, zonder dat applicaties elkaar beïnvloeden.