Het logo van Axxius

Wat is OpenWhisk?

OpenWhisk is een open source, gedistribueerd serverless platform dat functies uitvoert naar aanleiding van events van elke omvang. OpenWhisk beheert de infrastructuur, servers en schaalbaarheid, door gebruik te maken van Docker-containers. Hiermee kunnen gebruikers zich concentreren op het bouwen van innovatieve en efficiënte applicaties.

OpenWhisk logo

Serverless computing wordt alsmaar populairder

Het is geen verrassing dat de populariteit van serverless computing snel toeneemt. Onbeperkte schaalbaarheid, event driven, automatische dataverwerking, eenvoud, reproduceerbaarheid, en gereduceerde kosten zijn slechts enkele redenen waarom de serverloze programmeermodellen een grote vlucht nemen.

Overal te implementeren

Omdat OpenWhisk zijn componenten construeert op basis van containers, ondersteunt de software vele implementatiemogelijkheden, zowel lokaal als in de cloud. Opties zijn veel van de huidige populaire Containerframeworks, zoals Kubernetes, OpenShift, Mesos en Compose.

Container frameworks OpenWhisk

Functies ontwikkelen in elke gewenste taal programmeertaal

Het OpenWhisk platform ondersteunt een programmeermodel waarin ontwikkelaars functionele logica (Actions) ontwikkelen, in elke gewenste programmeertaal. Deze logica kan dynamisch worden ingepland en worden uitgevoerd als reactie op bijbehorende events (Triggers), en via externe sources (Feeds) of HTTP-verzoeken.

OpenWhisk ondersteunt een groeiende lijst van de meest favoriete talen zoals PHP, Python, Java, Ruby, NodeJS, Swift, Go en Scala, evanals recente toevoegingen voor .NET en Rust.

OpenWhisk programmeertalen (1)