Wat is AWS? (Amazon Web Services)

AWS is ’s werelds grootste cloud-serviceplatform. AWS combineert openheid en toegankelijkheid met een groot aanbod aan verschillende services en API’s. Voor softwareontwikkelaars biedt het platform veel verschillende mogelijkheden, namelijk een enorm aanbod aan flexibele IT-services. Deze worden via het internet beschikbaar gesteld, van startup tot multinationals.

Het logo van AWS

Wat zijn de belangrijkste toepassingen van AWS?

De meest belangrijke toepassingen van AWS zijn: de cloud service, datamanagement en analytics, en het leveren van chatbots. Hieronder worden de toepassingen van AWS verder toegelicht.

1. Cloud service

AWS levert met haar Cloud-platform een databaseopslag waardoor gemakkelijk op en af kunnen schalen. De schaalbaarheid kan ervoor zorgen dat bedrijven flexibel en kostenefficiënt kunnen werken.

2. Datamanagement en analytics

De analyse van data wordt steeds belangrijker; data wordt niet voor niets steeds vaker omschreven als Het Nieuwe Goud. AWS levert een toepassing voor datamanagement en analytics waarmee grote hoeveelheid data kan worden geanalyseerd.

3. Leveren van chatbots

Een opkomende trend is het zakelijk gebruik van chatbots. Deze service maakt het mogelijk om klanten 24 uur per dag te woord te staan. AWS maakt het mogelijk om een chatbot te installeren op een website.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van AWS?

Met AWS krijgen bedrijven toegang tot de meest geavanceerde technologieën tegen beperkte kosten. De berekening van de kosten vindt plaats op basis van het verbruik. Het grote voordeel is dat er vooraf dus geen investering vereist is. Kijk op deze website voor meer informatie over Amazon Web Services

Voor andere cloud platformen, lees dan verder over Microsoft Azure of Google Cloud Platform (GCP)