Kennisbank

Wat is een Hybride Cloud?

Een hybride cloud is een combinatie van één of meerdere private en public cloud omgevingen, die met elkaar verbonden zijn. Het gebruik van deze cloud toepassing wordt momenteel erg veel toegepast. Een gedeelte van de bedrijfsapplicaties is dus actief in de private cloud en een ander deel van de infrastructuur draait in de public cloud.

Onderling wisselen de verschillende cloud modellen data en gegevens uit, waardoor de gebruiker het overzicht houdt. Een Hybride cloud oplossing is goed geïntegreerd als je als gebruiker niet merkt in welke omgeving je werkzaam bent (in de public of de private cloud).

Wat zijn de voordelen?

De grootste voordelen van een hybride cloud is dat het vaak het beste aansluit op de wensen en behoeften van een organisatie. Daarnaast kan de gebruiker genieten van de voordelen van een private en public cloud in één geïntegreerde cloud oplossing. Tot slot is er meer controle over de omgeving en een betere beveiliging van deze cloud oplossing.

Voorbeeld van een Hybride cloud

Een goed voorbeeld van een Hybride cloudomgeving is wanneer de bedrijfsapplicaties in een eigen serverruimte draaien (private cloud) in combinatie met een public cloud zoals AWS of Azure

Meer informatie over andere cloudoplossingen:

  • Public cloud: Infrastructuur die gedeeld wordt met meerdere gebruikers.
  • Private cloud: Infrastructuur die expliciet is bedoeld is voor één organisatie.
Hybride cloud; combinatie van meerdere cloud-oplossingen