Kennisbank

Wat is IBM Cloud?

Het IBM-cloudplatform combineert Platform as a Service (PaaS) met Infrastructuur as a Service (IaaS) om een ultieme geïntegreerde ervaring te bieden. Het platform schaalt en ondersteunt zowel kleine development teams en organisaties als grote enterprises.

Het platform is gebouwd om ondersteuning te bieden aan allerlei gebruikersbehoeften, of het nu alleen private, public, hybride draait of gebruik maakt van een multicloud deployment. Met open-source technologieën, zoals Kubernetes, Red Hat OpenShift, en een compleet scala aan computing mogelijkheden, zoals virtuele machines, containers en serverless computing is er voor ieder wat wils. 

Open architectuur

Het platform heeft een open architectuur, of het nu gaat om het migreren van apps naar de cloud, het moderniseren van bestaande apps door gebruik te maken van cloudservices, het waarborgen van de robuustheid van gegevens tegen problemen (downtime) of het benutten van nieuwe implementatietopologieën om te innoveren en cloud-native apps te ontwikkelen.

Met IBM Cloud PaaS – gebaseerd op het open source-cloudplatform Cloud Foundry – kunnen developers verschillende soorten applicaties ontwikkelen, beheren, draaien en uitrollen voor de public cloud, maar ook voor lokale of on-premise-omgevingen. IBM Cloud ondersteunt verschillende programmeertalen, zoals Java, Node.js, PHP en Python en wordt uitgebreid met ondersteuning van andere programmeertalen.

IBM Cloud producten en diensten

De IBM Cloud catalogus bevat meer dan 170 diensten in verschillende categorieën, waaronder:

 • Compute biedt diverse compute resources, waaronder bare-metal servers, virtuele servers, serverless computing en containers.
 • Storage – aanbod van object-, block- en filestorage voor cloud data.
 • Network – levert cloud netwerkdiensten, zoals een loadbalancer, een content delivery network (CDN), virtual private network (VPN) en firewalls
 • Management – voorziet in tools voor het beheren en monitoren van cloud implementaties, zoals voor loganalyse, automatisering en Infrastructuur als code (IaC).
 • Data management – biedt SQL- en NoSQL-databases, evenals tools voor het opvragen en migreren van gegevens.
 • Analytics – levert data science tools zoals Apache Spark, Apache Hadoop en IBM Watson Machine Learning, evenals analytische diensten voor het streamen van data.
 • Artificial Intelligence (AI) – gebruikt IBM Watson om diensten te leveren zoals machine learning, natural language processing en visual recognition.
 • Security – Omvat diensten voor het traceren van activiteiten, identificatie- en toegangsbeheer en authenticatie.
 • Internet of things (IoT) – levert diensten voor de aansluiting en het beheer van IoT-devices en de analyse van de gegevens die zij produceren.
 • Blockchain – het Blockchain Platform van IBM, een software-as-a-service (SaaS) aanbod om apps te ontwikkelen, governance af te dwingen en een Blockchain netwerk te monitoren;
 • Integration – verzorgt diensten voor de integratie van cloud- en on-premise systemen, of voor diverse toepassingen, zoals API Connect, App Connect en IBM Secure Gateway.
 • Migration – verschaft tools om apps te migreren naar de cloud, zoals IBM Lift CLI en Cloud Mass Data Migration.
 • Mobile – maakt het mogelijk voor een development teams om mobiele applicaties en hun back-end componenten te ontwikkelen en te monitoren.
 • Developer tools – beschikt over een command-line interface (CLI), evenals een set tools voor continuous delivery, continuous release en application pipelines.
 • VMware maakt de migratie van VMware-workloads naar de cloud mogelijk.

IBM Cloud tarieven

De exacte kosten van IBM Cloud variëren afhankelijk van het gebruik van de resources, het implementatiemodel, de support en andere factoren. Ongeacht het accounttype kunt u IBM Cloud verkennen door gebruik te maken van het Lite plan, hiermee krijgt u gratis toegang tot diversie cloudservices.

1. Lite

Voor een Lite account is geen creditcard vereist en u heeft gratis toegang tot meer dan 40 IBM Cloud-diensten, waaronder IBM Watson. Daarnaast ontvangt u 256 MB Cloud Foundry memory, evenals 1 instance per plan.

2. Pay-as-you-go

U wordt alleen gefactureerd voor de resources die u gebruikt, zonder het ongemak van verplichtingen. Door te kiezen voor een betaald serviceabonnement kunnen de kosten worden ingeschat met behulp van de kostencalculatietool.

3. Abbonement

Het abonnement omvat een vaste maandelijkse factuur en biedt tevens gereduceerde tarieven op maat. Neem contact op met Axxius om de mogelijkheden te bespreken. Door de inhoudelijke (praktijk)kennis van de producten en de sterke samenwerkingsverbanden met IBM als business partner, hebben we niet alleen een goede onderhandelingspositie, maar kunnen wij ook een zo groot mogelijke korting doorrekenen.