Wat is on-premise?

Met een On-premise cloud oplossing installeer je je software lokaal op je eigen server. Dit in tegenstelling tot de Saas (Software as a service), waarbij de software bij de leverancier wordt beheerd en onderhouden.

Tot 2005 was de On-premise cloud oplossing de meest gebruikte methode, waar nu vaak de voorkeur wordt gegeven om het beheer en onderhoud over te laten aan de leverancier. Een nadeel van On-premise is dat de kosten voor stroomverbruik, onderhoud en personeel etc. flink kunnen oplopen.