Dedicated server, virtual private server of shared hosting

Dedicated server, virtual private server of shared hosting

Als je van plan bent om een ​​website te beginnen is de eerste vraag welk domeinnaam je gaat gebruiken. De tweede vraag die om de hoek komt kijken is gericht op welk hostingpakket geschikt is voor jou?

Wat is hosting?

Hosting stelt individuen en organisaties in staat om hun website toegankelijk te maken via het wereldwijde web. In feite huur je een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server. De website wordt gepubliceerd op de webhostingservice, zodat de beheerder data kan uploaden en de bezoeker naar de website kan surfen.

Dedicated server, virtual private server of shared hosting

Wat zijn de meest voorkomende soorten hosting?

1. Shared hosting

Een shared hosting maakt gebruik van één webserver, welke in meerdere stukjes wordt opgedeeld. De capaciteit van een webserver wordt gedeeld (geshared) met andere gebruikers.

Shared hosting is alsof je in een flatgebouw woont. Net als in een flatgebouw worden faciliteiten gedeeld met andere inwoners. Wat erin uw appartement gebeurd, kan van invloed zijn op de andere huurders, of andere websites. Shared hosting is geschikt voor kleinere websites en kent een beperkte bandbreedte.

2. Virtual private servers (VPS) hosting

De afkorting VPS staat voor Virtual Private Server. Het is een hostingpakket wat flexibeler is dan de gedeelde hosting. Je krijgt een afgeschermde omgeving op een fysieke server. Op de server kun je je website hosten en allerlei bestanden opslaan. De VPS is goed afgeschermd en geeft meer controle dan de shared hosting variant.

3. Dedicated servers

Een dedicated server is volledig toegewezen hardware server, alleen voor jouw gebruik. De server wordt niet gedeeld met anderen. Jouw persoonlijke server met eigen processoren, hardeschijven, RAM geheugen en SSD.

De keuze voor een dedicated server geeft de hoogste mate van beschikbaarheid en heeft de taak om 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar te zijn. Voor grote corporate websites of webshops is deze variant interessant.

Verschillende internethosting varianten

Dedicated server, virtual private server of shared hosting