IMAP (Internet Message Access Protocol)

Wat is IMAP?

Internet Message Access Protocol

IMAP is ontworpen om internetgebruikers te bevrijden van het limiet aan het verzenden en ontvangen van e-mails van slechts één enkele e-mailclient. Het verzenden van e-mailberichten over het internet verloopt via SMTP.

Met IMAP wordt uw e-mail opgeslagen op de e-mailservers van de provider totdat deze wordt verwijderd. Doordat het centraal wordt opgeslagen is het gemakkelijk om e-mails te synchroniseren tussen verschillende apparaten.

In tegenstelling tot POP stelt IMAP u in staat om in te loggen op elk mogelijk device, en kunt u met verschillende gebruikers e-mails bekijken op elk gewenst moment.

IMAP of POP

Als u iemand bent die zijn e-mail altijd vanaf één locatie of op slechts één apparaat controleert, dan is POP een goede optie. Wanneer u iemand bent die vaak e-mails checkt, zowel vanaf mobiel als laptop en altijd toegang moet hebben, ongeacht waar u bent, dan is IMAP een betere keuze.

Hoewel POP en IMAP niet de enige inkomende e-mailserverinstellingen zijn, komen deze protocollen het vaakst voor.

Beveiliging

Om jezelf toegang te verschaffen tot een IMAP server, zal er worden gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om verbindingen te versleutelen door middel van een SSL-certificaat.