ESB

Wat is een Enterprise Service Bus (ESB)?

Een Enterprise Service Bus (ESB) is een software oplossing waarmee de onderlinge communicatie wordt uitgevoerd voor allerlei verschillende bedrijfssystemen binnen een organisatie. In de basis is een ESB een architecturale softwareconstructie (IT-architectuur).

De opdracht van de ESB is om binnenkomende informatie om te zetten (transformeren) naar de juiste betekenis voor de ontvanger. Meerdere partijen/systemen zijn met elkaar verbonden en communiceren in dezelfde taal. De ESB maakt de vertaalslag zodat ze met elkaar kunnen communiceren zonder kennis te hebben van andere systemen.

Waarom de keuze voor een ESB?

Bedrijfsinformatie en antwoorden op vragen zitten meestal in één of meerdere interne- en externe systemen. Om de juiste informatie op de juiste plaats op het juiste tijdstip aan te leveren kan het verstandig zijn om een ESB te gebruiken. Een van de beweegredenen voor ondernemingen is dat zij kiezen voor effectiviteit en een snelle time-to-market.

Regelmatig willen bedrijven ERP-systemen, CRM-systemen of webshops koppelen aan andere systemen. Het IT-landschap wordt minder complex doordat interne en externe applicaties naadloos op elkaar aansluiten. Bij het gebruik van één ESB t.o.v. meerdere point-to-point integratie oplossingen wordt de gemiddelde cost-of-ownership verlaagd.

ESB implementeren?

Mocht uw bedrijf een flinke groei doormaken en zit de IT-afdeling (bijna) aan zijn plafond? Axxius biedt hiervoor een uitstekende ESB oplossing om uw IT architectuur naar een hoger niveau te tillen. Ook voor ESB architechten heeft Axxius een vacature openstaan.