Middleware

Wat is Middleware?

Letterlijk omschreven staat het begrip voor het volgende: ‘Middleware helpt data uit verschillende bronnen toegankelijk te maken via een overzichtelijk systeem.’

Internetbankieren

Internetbankieren vormt een uitstekend voorbeeld van een toepassing van middleware in de praktijk. Een klant die inlogt krijgt een overzicht te zien met allerlei producten. Deze producten kunnen van alles zijn zoals bijvoorbeeld: betaalrekeningen, spaarrekeningen, betaalopdrachten en verzekeringen.

Binnen de bank wordt deze data afzonderlijk opgeslagen en beheerd, maar de gebruiker ervaart het toaal als ‘één wereld’. Middleware verbindt bij het internetbankieren de verschillende systemen en zorgt voor de communicatie en gegevensoverdrachten.

Middleware in de praktijk

Middleware draagt op diverse plaatsen bij aan de eenvoud van ons dagelijks leven, zonder dat gebruikers zich bewust hoeven te zijn van de specialistische kennis op het gebied van techniek, bedrijfsprocessen en beveiliging. Deze elementen zijn cruciaal tijdens het bouwen en onderhouden van een omgeving.

Middleware specialist

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons up. Axxius is gespecialiseerd in het bouwen, ontwikkelen en beheren van middleware omgevingen.