WebSphere

Wat is WebSphere (WAS)?

WebSphere Application Server (WAS) maakt het gemakkelijker om omvangrijke, complexe dynamische webapplicaties te deployen, te integreren en vervolgens te beheren. Om Java applicaties te hosten biedt WebSphere verschillende technologische mogelijkheden, op verschillende soorten server componenten. Dit alles in een secured omgeving die gemakkelijk met behulp van de in WebSphere aangeboden API’s met de buitenwereld kunnen communiceren.

Gemakkelijk applicaties deployen

WebSphere heeft verschillende mogelijkheden om de gebouwde applicaties te deployen. Dit kan voor meerdere omgevingen, vanaf een centraal punt of voor iedere omgeving vanaf zijn eigen ‘admin node’. Het deployen van de gebouwde applicaties naar de productie omgeving gebeurt met behulp van administrative console of de command line. Daarnaast is het mogelijk om applicaties in een cluster te deployen, zonder downtime te ervaren in de productie omgeving.

Bouwen en ontwikkelen van applicaties

Verder biedt Websphere de infrastructuur en mogelijkheden die mogelijk zijn om applicaties en proxy servers te hosten. Bovendien kunnen er met WebSphere algemene externe servers worden gedefinieerd ter ondersteuning van het administratieve proces. Meerdere applicatie servers kunnen worden geclusterd, dit ten behoeve van de ‘workload distributie’ en ‘high availability’. High availability zorgt ervoor dat storingen worden opgevangen, en het systeem gewoon door blijft draaien.

Daarnaast biedt WebSphere een krachtig en flexibel API platform om de gebouwde applicaties gemakkelijk met de buitenwereld te laten communiceren. Doordat dit platform volledig is geïntegreerd met WebSphere kan er gebruik van worden gemaakt van de ingebouwde administration, performance monitoring, trace capabilities, problem determination tools en security.

Beheer van de applicaties met WebSphere

Voor het beheren van de applicaties die op de server draaien heeft Websphere verschillende tools. Deze tools zorgen voor het constant (automatisch) monitoren van de status van het systeem, en tools die al dan niet automatisch anticiperen. Mochten er zich toch nog problemen voordoen, dan geeft WebSphere diverse mogelijkheden deze te analyseren en snel op te lossen.

Bovendien is het erg gemakkelijk om de workload te managen. Workload management zorgt voor scalability en beschikbaarheid van het systeem. Dit gebeurt door load balancing, requests worden hierbij naar andere resources gestuurd.