Wat is Python? (programmeren)

Python is een programmeertaal die zich focust op de eenvoud en de leesbaarheid van de code. De software is ontworpen door de Nederlander Guido van Rossum in 1989. De taal is eenvoudig aan te leren, zelfs als je geen ervaring hebt met programmeren. De programmeertaal is tegenwoordig in handen van de Python Software Foundation (PSF).

Wat kun je doen met Python?

Met Python kun je bijvoorbeeld de volgende zaken programmeren: het automatiseren van taken, game development, webapplicaties, machinelearning en big data. Python is te gebruiken voor verschillende besturingssystemen zoals Windows, Linux en macOS. Daarnaast biedt de programmeertaal de mogelijkheid te werken met populaire frameworks zoals bijvoorbeeld; Django, TurboGears en Pyramid.

Beginnen met het programmeren in Python

Als je wilt beginnen met programmeren in Python, kun je het beste de website van Python gebruiken. Python is gemakkelijk aan te leren en bovendien is het gratis (open source), in tegenstelling tot veel andere programmeertalen. Andere opties kun je vinden door de volgende zoekwoorden te gebruiken in Google:

• Web Programming with Python
  • Advanced Python
  • Numerical Python
Programmeren in Python