Skip to content

De mogelijkheden van CI / CD

Een CI/CD-pipeline automatiseert het proces voor de levering van software. De pipeline bouwt code, voert tests uit (CI) en zet veilig een nieuwe versie van de applicatie in (CD).

Innovatief en up-to-date
Ontwikkelen en automatiseren

Continuous Integration / Continuous Delivery

Continuous Integration / Continuous Delivery

Het uitrollen van software is vaak een langdurig, stressvol en vooral prijzig proces. Als de software eenmaal in productie is, ontstaan er vervolgens fouten die een nieuwe(re) versie van de software noodzakelijk maken. Voor menig organisatie voelt een deployment als iets onbetrouwbaars en risicovol. Het streven van de IT-wereld met CI / CD als werkmethodiek is om zo effectief en efficiënt mogelijk software (updates) operationeel te hebben.

Continuous Integration

Door het gebruik Continuous Integration (CI) kunnen ontwikkelaars gelijktijdig en als collectief werken aan dezelfde codebase. Door CI te hanteren binnen een team worden aanpassingen aan de software direct geïntegreerd. Daarnaast wordt de software in zijn geheel klaargezet om getest te worden op verschillende testomgevingen.

Continuous Integration / Continuous Delivery
Continuous Integration / Continuous Delivery

Continuous Delivery

Continuous Delivery (CD) richt zich op het geautomatiseerd overdragen van software naar testomgevingen. Het optimale proces binnen CD is om met één druk op de knop de software naar productie leiden. Omdat verschillende tests automatisch worden uitgevoerd, ontvangt de ontwikkelaar hier direct feedback op.

Wat kan CI/ CD voor mijn organisatie betekenen?

Het belangrijkste voordeel voor organisaties is dat nieuwe updates sneller en makkelijker gereleaset worden. Het ontwikkelen, testen en deployen is een doorlopend proces, maar de time-to-market wordt met CI / CD ingrijpend verminderd.

CI / CD is het verlengde van Agile en wordt ook wel gezien als verwezenlijking voor DevOps-teams. Bij DevOps worden de ‘change’ en ‘run’ geïntegreerd in één team. In combinatie met CI / CD ligt de verantwoordelijkheid van planning tot beheer bij hetzelfde team. Door een geautomatiseerd en robuust ontwikkelproces belanden eventuele wijzigingen sneller bij de klant.

Wat zit er onder de motorkap?

In de IT-markt zijn veel tools beschikbaar om Continuous Integration / Continuous Delivery (CI / CD) te ondersteunen en te automatiseren. Onderstaand een overzicht van de tools waar de specialisten van Axxius ervaring en certificeringen van bezitten.

Betrouwbaar
Kwaliteit
Betrokken

Waarom CI/ CD bij Axxius?

Kies voor de CI/ CD services van Axxius en profiteer van dit alles en meer. Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op via de onderstaande contactbutton.

Door onze architecten en DevOps engineers wordt het ontwerp en de implementatie van het op te leveren platform voor de organisatie uitvoerig toegelicht, begeleid en ondersteund.

Axxius biedt volledige ondersteuning op het gebied van ontwikkeling en monitoring (infrastructuur, platformen en applicaties). Daarnaast regelen en verzorgen wij de integratie met andere services.

De beschikbaarheid van het gehele applicatielandschap wordt verbeterd door geavanceerde high availability netwerkservices zoals load balancing, CDN en anti-DDoS-mogelijkheden.

De meest dynamische opties voor de infrastructuur: on-prem, private, public of de hybride cloud. Axxius bespreekt samen met u de beste oplossingen op basis van diverse classificaties, modellen en architecturale ontwerpen.

Met het uitbesteden van het project kunt u door ons de fundering laten bouwen, zodat het daarna door uw eigen organisatie weer kan worden opgepakt. Vanaf de start van het project tot de oplevering wordt alles volledig gedocumenteerd en overgedragen.