Innovatief en up-to-date
Ontwikkeling en automatisering methodes

De mogelijkheden van CI / CD

Het uitrollen van software is vaak een langdurig, stressvol en vooral prijzig proces. Als de software eenmaal in productie is, ontstaan er vervolgens fouten die een nieuwe(re) versie van de software noodzakelijk maken. Voor menig organisatie voelt een deployment als iets onbetrouwbaars en risicovol. Het streven van de IT-wereld met CI / CD als werkmethodiek is om zo effectief en efficiënt mogelijk software (updates) operationeel te hebben. De specialisten van Axxius hebben ervaring met werkmethodieken zoals CI / CD, DevOps en Agile. Lees hieronder verder over CI / CD.

Continuous Integration

Door het gebruik Continuous Integration (CI) kunnen ontwikkelaars gelijktijdig en als collectief werken aan dezelfde codebase. Door CI te hanteren binnen een team worden aanpassingen aan de software direct geïntegreerd. Daarnaast wordt de software in zijn geheel klaargezet om getest te worden op verschillende testomgevingen.

Continuous Delivery

Continuous Delivery (CD) richt zich op het geautomatiseerd overdragen van software naar testomgevingen. Het optimale proces binnen CD is om met één druk op de knop de software naar productie leiden. Omdat verschillende tests automatisch worden uitgevoerd, ontvangt de ontwikkelaar hier direct feedback op.

CI / CD

Het belangrijkste voordeel voor gebruikers is dat nieuwe updates sneller en makkelijker gereleaset worden. Het ontwikkelen, testen en deployen is een doorlopend proces, maar de time-to-market wordt met CI / CD ingrijpend verminderd.

CI / CD is het verlengde van Agile en wordt ook wel gezien als verwezenlijking voor DevOps-teams. Bij DevOps worden de ‘change’ en ‘run’ geïntegreerd in één team. In combinatie met CI / CD ligt de verantwoordelijkheid van planning tot beheer bij hetzelfde team. Door een geautomatiseerd en robuust ontwikkelproces belanden eventuele wijzigingen sneller bij de klant.

CI / CD tools en Axxius

In de IT-markt zijn veel tools beschikbaar om Continuous Integration / Continuous Delivery (CI / CD) te ondersteunen en te automatiseren. Onderstaand een overzicht van de tools waar de specialisten van Axxius ervaring en certificeringen van bezitten. 

Continuous Integration / Continuous Delivery
Continuous Integration / Continuous Delivery