Secured and protected
Communiceren en werken

Informatiebeveiliging advies

In een wereld die een ware digitale transformatie doormaakt, verschuiven ook de security risico’s. Hacking, Trojan horses en Botnets, zomaar een paar begrippen wat iedereen wel eens bezighoudt. Cybercriminelen zijn continue op zoek naar manieren om ergens binnen te komen. Vertrouwelijke gegevens kunnen op straat belanden of uw netwerk kan plat gaan. Risico’s die u kan en wil uitsluiten. Axxius adviseert organisaties hoe zij informatie kunnen beveiligen tegen dergelijke risico’s.

Vormen van cyberrisico’s

1. DDoS-aanval. Tijdens een DDoS worden grote hoeveelheden data naar een server toegestuurd. Het doel van de actie is om de server te vertragen of in het ergste geval onbereikbaar te maken.

2. Ransomware. Ransomware is kwaadaardige software, die, als het op een computer staat, verschillende bestanden blokkeert en versleutelt. Na het betalen van ‘losgeld’ worden de bestanden weer vrijgegeven voor gebruik.

3. Phishing houdt letterlijk het vissen naar inlog- en persoonsgegevens van gebruikers op het internet in. Dit gebeurt bijvoorbeeld door valse e-mails die afkomstig lijken van betrouwbare instanties zoals een bank of verzekeraar. De mails bevatten echter een link naar een valse website, waar criminelen mee kunnen kijken met alles wat u invult.

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging issues in kaart brengen

Axxius kan u helpen om een helder beeld te krijgen van de status van uw huidige IT-omgeving. Eerst voeren wij een inventarisatie uit; de adviseurs van Axxius meten de gehele infrastructuur door en onderzoeken waar zich mogelijke beveiligingissues bevinden. Het in kaart brengen van mogelijke issues kan ook gebeuren op basis van ‘ethical hacking’; waarbij de situatie van hacking wordt nagebootst om te zien waar de knelpunten zitten.

Onafhankelijk informatiebeveiliging advies ontvangen?

Uiteraard kunt u rekenen op onafhankelijk advies. Als onafhankelijk adviseur heeft Axxius geen verbondenheid met één of meerdere aanbieders. Zo kunnen wij altijd een advies opdragen wat bij het bedrijf past en het meeste oplevert tegen de scherpste prijs.

Wilt u graag een duidelijk en onafhankelijk informatiebeveiliging advies ontvangen? Dit alles ten behoeve van het opzetten of verbeteren van een cyberveilige werkomgeving? Vraag een vrijblijvend consult aan door het contactformulier in te vullen.