Skip to content

Informatiebeveiliging

Axxius onderzoekt en organiseert informatiebeveiliging. 

Veilig en zorgeloos
Communiceren en werken

Voordelen van informatiebeveiliging

Beveiligingsrisico’s in kaart brengen en verhelpen

Een risicoanalyse identificeert alle risico's die informatiebeveiliging met zich meebrengt. Door preventief te reageren op deze risico's en de juiste maatregelen te nemen, worden de risico's beperkt en neemt de kans op (beveiligings)incidenten af.
Een risicoanalyse identificeert alle risico’s die informatiebeveiliging met zich meebrengt. Door preventief te reageren op deze risico’s en de juiste maatregelen te nemen, worden de risico’s beperkt en neemt de kans op (beveiligings)incidenten af.

Organisatie naar een hoger niveau brengen

Processen worden geborgd, er wordt structuur aangebracht, een managementsysteem wordt geïmplementeerd, de bewustwording van veilig werken wordt vergroot en door constante verbeteringen wordt de organisatie naar een steeds hoger niveau getild.
Processen worden geborgd, er wordt structuur aangebracht, een managementsysteem wordt geïmplementeerd, de bewustwording van veilig werken wordt vergroot en door constante verbeteringen wordt de organisatie naar een steeds hoger niveau getild.

Voldoen aan de eisen van (potentiële) klanten

Klanten en potentiële klanten stellen steeds hogere eisen aan de omgang met hun gegevens. Door actief bezig te zijn met informatiebeveiliging laat de organisatie zien veel waarde te hechten aan een zorgvuldige omgang met bedrijfsgevoelige en vertrouwelijke gegevens.
Klanten en potentiële klanten stellen steeds hogere eisen aan de omgang met hun gegevens. Door actief bezig te zijn met informatiebeveiliging laat de organisatie zien veel waarde te hechten aan een zorgvuldige omgang met bedrijfsgevoelige en vertrouwelijke gegevens.

Informatiebeveiliging issues in kaart brengen

Axxius helpt organisaties om een helder beeld te krijgen van de status van de huidige IT-omgeving. Eerst voeren wij een inventarisatie uit; de specialisten van Axxius meten de gehele infrastructuur door en onderzoeken waar zich mogelijke beveiligingissues bevinden. Het in kaart brengen van mogelijke issues kan ook gebeuren op basis van ‘ethical hacking’; waarbij de situatie van hacking wordt nagebootst om te zien waar de knelpunten zitten.

Onze informatiebeveilging diensten:

 

Security architectuur

Een adequate beveiligingsarchitectuur zorgt ervoor dat de beveiligingsmaatregelen in lijn zijn met de bedrijfsstrategie, de doelstellingen en het gewenste bedrijfsrisico.

Versleuteling

Encryptie zorgt ervoor dat bestanden gecodeerd worden en alleen door de juiste geautoriseerd partijen gelezen kunnen worden. Beperk het risico dat persoonsgegevens en gevoelige informatie toegankelijk zijn voor derden. 

Security KPI's

Met behulp van Security KPI’s kan gerapporteerd worden over de effectiviteit van het beveiligingsbeleid. Door tevens de voortgang te monitoren, kun je als organisatie meer grip krijgen en bijsturen waar nodig. 

Software update lifecyclemanagement

Het gebrek aan geschikte beveiligingspatches biedt kwaadwillenden de gelegenheid om misbruik te maken van de informatiesystemen.

Classificatie van informatiesystemen

Uitsluitend wanneer bekend is welke eisen op het gebied van vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid aansluiten bij de informatiesystemen, kunnen de juiste maatregelen voor informatiebeveiliging worden genomen.

Securitybeleid & baselining

Een securitybeleid en baseline die aansluit bij de organisatie, biedt het fundament voor alle activiteiten op het gebied van informatiebeveiliging.

Potentiële cybersecurity risico’s

Lees hieronder over potentiële cyberrisico’s en hoe deze voorkomen kunnen worden. 

DDoS-aanval

DDos staat voor Distributed Denial of Service. De frase ‘denial of service’ betekent letterlijk ‘ontkenning van service’. Tijdens een DDoS worden grote hoeveelheden data naar een server toegestuurd. Het doel van de actie is om de server te vertragen of in het ergste geval onbereikbaar te maken.

Informatiebeveiliging
Informatiebeveiliging

Phishing

Letterlijk het vissen naar inlog- en persoonsgegevens van gebruikers op het internet. Dit gebeurt bijvoorbeeld door valse e-mails die afkomstig lijken van betrouwbare instanties zoals een bank of verzekeraar. De mails bevatten echter een link naar een valse website, waar criminelen mee kunnen kijken met alles en iedereen. 

Trojan horses

Ook wel trojan virus genoemd wordt, is een vorm van malware. Het is ontworpen om onbevoegden toegang te verlenen tot systemen van gebruikers. De malware is vaak vermomd als legitieme software en blijft vaak onopgemerkt.

Informatiebeveiliging
Informatiebeveiliging

Ransomware

Ransomware is kwaadaardige software, die, als het op een computer staat, verschillende bestanden blokkeert en versleutelt. Na het betalen van ‘losgeld’ worden de bestanden weer vrijgegeven voor gebruik.

Betrouwbaar
Kwaliteit
Betrokken

Waarom informatiebeveiliging bij Axxius?

Kies voor de informatiebeveiliging services van Axxius en profiteer van dit alles en meer. Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op via de onderstaande contactbutton.

Door onze architecten en security engineers wordt het ontwerp en de implementatie van de op te leveren oplossing voor de organisatie uitvoerig toegelicht, begeleid en ondersteund.

Axxius biedt volledige ondersteuning op het gebied van ontwikkeling en monitoring (infrastructuur, platformen en applicaties). Daarnaast regelen en verzorgen wij de integratie met andere services.

Het in kaart brengen van mogelijke issues kan ook gebeuren op basis van ‘ethical hacking’; waarbij de situatie van hacking wordt nagebootst om te zien waar de knelpunten zitten.

Kennisoverdracht staat centraal en is de beste en snelste manier om ervoor te zorgen dat het project op tijd en soepel wordt opgeleverd aan de organisatie en dat het bedrijf de hoogst mogelijke ROI realiseert.

Met het uitbesteden van het project laten organisaties door ons de fundering bouwen, zodat het vervolgens weer door de organisatie kan worden opgepakt. Vanaf de start van het project tot de oplevering wordt alles volledig gedocumenteerd en overgedragen.