Communicatie is essentieel
Voor een optimale bedrijfsvoering

Message queue (MQ)

Message Queue (MQ) (letterlijk vertaald: berichtenwachtrij), zet berichten in een wachtrij, waardoor servers asynchroon met elkaar kunnen communiceren. Zender en ontvanger van het bericht hoeven niet gelijktijdig verbonden te zijn. De techniek achter de software zorgt ervoor dat het bericht beschikbaar blijft totdat het veilig is afgeleverd aan de ontvanger. Waarschijnlijk bent u al jarenlang gebruiker van een MQ-oplossing voor het versturen, track & tracen en beveiligen van uit te wisselen data en berichten.

MQ implementaties van Axxius

Axxius heeft reeds bij verschillende grote organisaties in diverse branches MQ geïmplementeerd wat heeft geleid tot stabiele IT-omgevingen met asynchrone beveiligde (server) processen. Benieuwd wat MQ voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact op via onderstaand contactbutton voor een vrijblijvend consult. 

Bekijk de video over MQ

Wat is Aspera?

Aspera software is de nieuwste generatie voor high-speed bestandsoverdrachten. Op maximale snelheid worden bestanden verplaatst, ongeacht de bestandsgrootte, overdrachtsafstand of netwerkomstandigheden. Aspera kent ongekende mogelijkheden en IBM geeft aan dat transmissietijden met maximaal 99% worden verminderd. Stel: een gegevens set van 24 gigabyte zou zesentwintig uur duren om de halve wereld over te gaan, met Aspera zouden dit slechts 30 seconden zijn.

Aspera heeft patent op haar FASP overdrachtstechnologie software. FASP biedt een razendsnelle oplossing voor extreme bestandsoverdrachten. Tekortkomingen in bestaande bestandsoverdracht protocollen zoals FTP en HTTP worden hiermee teniet gedaan.

Wat kan Aspera voor mijn organisatie betekenen?

Bedrijven hebben veranderingen nodig in de manier waarop grote bestanden worden verzonden en gedeeld. Mede door de opkomst van big data, de cloud en het wereldwijde karakter van de supply chain. Elke dag hebben organisaties grote bestanden en datasets, die letterlijk overal heen gaan. Bestanden moeten veel sneller worden overgebracht om gelijke tred te houden met de snelheid van het zakendoen.

Met de belofte van Aspera kunnen datasets worden verzonden in seconden, in plaats van uren. Overdracht van gegevens over de hele wereld mag geen tijdrovend gedoe zijn. Kortom, Apsera komt neer op extreem hoge prestaties en een hoge ROI.

Waar wordt het toegepast?

Netflix past Apera toe om meer dan 140 miljoen leden wereldwijd aan films en tv-shows te entertainen. Maandelijks wordt er meer dan 30 terabyte aan nieuwe content verwerkt van meer dan 200 wereldwijde partners. Wereldwijd wordt de content van de S3-opslag van AWS verplaatst voor transcodering en streaming naar zijn klanten binnen luttele seconden.

Bekijk de video over Aspera